Velkommen til min hjemmeside

Doula

Min baggrund
Jeg blev selvstændig i 2004 med Slynger.dk og har siden da beskæftiget mig med at rådgive omkring graviditet, børn og amning.
Da jeg blev kranio-sakral terapeut i 2008 begyndte jeg at behandle gravide, nyfødte og børn i alle aldre, men manglede stadig det link, der bandt dem sammen.
Da jeg i 2015 blev Doula, oplevede jeg stor tilfredsstillelse ved at mine evner til at hjælpe den gravide, fødende og den barslende mor blev bundet sammen, så jeg glæder mig til at kunne være der for dig igennem hele rejsen, og gøre mit til, at det bliver en rolig, tryg og glædesfyldt oplevelse for alle i familien, hvor I føler jer hørt, forstået og støttet hele vejen.

Du kan følge mig på www.facebook.com/doulaheidi

En kompetent fødselspartner
En doula er til for at give dig en kærlig og tryg fødsel. Det er en kvinde, der sikrer dig støtte, omsorg, nærvær og vejledning før, under og efter fødslen.

Fokus på dine behov og ønsker
Uanset om du er førstegangsfødende eller har født før, kan det være en god idé med en Doula.
Min opgave er at skabe ro og tryghed omkring moren, men også faren. Jeg er med til at skabe kontinuitet i forløbet, da jeg kommer til at kende dine behov og ønsker indgående efter flere hjemmebesøg.

Et trygt fødselsforløb
At have en doula kan for dig betyde sikkerhed for kontinuerlig støtte, omsorg og nærvær.
Jeg kommer hjem til dig allerede i graviditeten, hvor vi sammen taler om din graviditet, dine evt. tidligere graviditeter og fødsler. Er der noget der skal bearbejdes i den forbindelse, vil der være god tid til dette.
Vi taler også om graviditetsgener og afhjælpning af disse, bl.a. vha. rebozo-massage.
Sammen vil vi tale om den forestående fødsel og forberede dig på bedst mulige måde med øvelser og vejledning i bl.a. vejrtrækningsteknikker, fødestillinger og naturlig smertelindring.
De bedste forudsætninger for en god og naturlig fødsel er:

  • Ro
  • Tryghed
  • Omsorg
  • Tillid


Du skal have tillid til dig selv, din krop og dine omgivelser, ligesom dine omgivelser bør have tillid til dig og din krop og dens arbejde under fødslen.
Der skal være ro omkring dig og det arbejde du gør, endvidere skal du føle dig tryg, så du uden hæmninger kan give dig hen til din fødsel, bevæge dig som du har lyst til og indtage stillinger, der er gode for dig.
Dem der er omkring dig under din fødsel, skal være der for dig, og ville den gode oplevelse.
Alt dette kan en doula være med til at støtte op om.
En Doula er på ingen måde erstatning for faderen, som stadig har den vigtigste rolle i forhold til både dig og jeres baby. Jeg er der for jer alle tre.
Faderen og doulaen kan være et rigtig godt team, der kan supplere og afløse hinanden i deres omsorg, støtte, opmuntring og hjælp til dig. Doulaen kan støtte faderen og hjælpe ham med at forstå, hvad der sker og hvad han evt. kan gøre for dig.

En Doula erstatter ikke en jordemoder. En doula har ikke som jordemoderen det medicinske ansvar under fødslen, men hendes fokus er 100% på din oplevelse af fødslen. Jeg vil således have fokus på at støtte dig i at få en tryg og god fødselsoplevelse, og være til stede under HELE fødslen. Når din fødsel går i gang, kontakter I mig og sammen aftaler vi hvornår jeg skal komme. Under fødslen vil jeg være der med:

  • Støtte
  • Opbakning
  • Nærvær
  • Massage til velvære og afslapning af krop og sind
  • Rebozo-massage til at få baby optimalt ned igennem bækkenet
  • Viden om Spinning Babies teknikker til at gøre fødslen så let som muligt
  • Akupressur til at smertelindre og bløde livmodermunden op
  • Kranio-sakral terapi til at løsne spændinger, der hindrer babys vej igennem bækkenet
  • Homøopati
  • Lifewave akupunktur plastre til smertelindring og beroligelse
  • Opmuntring
  • Omsorg
  • Vejledning
  • En hånd at holde i


Samlet set vil jeg være med til at sikre, at du og din partner er trygge, ved hvad der sker og får en god fødselsoplevelse. Jeg tager først hjem når din baby er født og I er klar til at sige farvel til mig.

Efter fødslen vil vi sammen gennemgå fødselsforløbet, og tale om typiske efterfødselsreaktioner. Jeg vil yde vejledning og støtte til etablering af amning, samt støtte dig i at skabe en tryg og sund tilknytning til din baby.

Forskningen viser at, tilstedeværelsen af en Doula, man kender og er tryg ved, bl.a. betyder at:

  • Din fødsel forløber hurtigere
  • Du oplever færre smerter
  • Både du, din partner og jeres baby får en bedre fødselsoplevelse

Der er således god grund til at hyre en doula, hvis du ønsker støtte, omsorg, nærvær og opmuntring under graviditeten, fødslen og i den første barselstid.

Et fuldt Doula forløb hos mig koster kr. 10.000,-
Det er muligt at vælge enkelte dele til og fra, så vi sammen kan finde et forløb og en pris, der passer til dig.

En enkelt time koster kr. 600,- (Bruges fx til rebozomassage, baby der ligger med numsen nedad, eller behov for samtale)

Ring til mig på 20 66 00 05, så finder vi en løsning :-)

Kærligst
Heidi Lykholt

Doula effekt i procenter

Anmeldelser

Clara
Efter en lang og traumatiserende 1. gangs fødsel med 5 forskellige jordmødre, én studerende, igangsættelse, ve-drop, epidural, bistik, akupunktur og jeg skal gi dig, havde vi på ingen måde en god fødselsoplevelse, og jeg havde ikke en følelse af at føle mig hverken stolt eller sej, efter at have leveret et lille vidunder til verden.
Min datter var fantastisk, men både min mand og jeg var faktisk ret meget i chok, over forløbet, underbemanding på stuen, samt en jordmoder der til sidst i forløbet var meget grænseoverskridende og tog helt fejl af mig.

Fødselsoplevelsen fyldte meget i mine tanker og jeg vidste, at hvis vi skulle have et barn til, så skulle omstændighederne omkring fødslen være noget helt andet. Jeg var faktisk ikke særlig motiveret for at få barn nr. 2, da tanken om endnu en ”træls” fødsel, ikke ligefrem hev i mig, men efter 3,5 år tog jeg mig sammen.
Jeg blev gravid igen og da jeg var et par måneder henne, begyndte jeg at undersøge om en doula kunne være noget for os og fik fat i Heidi.
Efter min snak med Heidi over telefonen, hvor jeg blandt andet spurgte ind til hvordan man vidste om en doula kunne være noget for én, og mærkede efter om der var kemi og vi talte mit seneste fødselsforløb igennem og hvad jeg selv havde gjort af tanker, kunne jeg hurtigt mærke, at det var det helt rigtige for mig og ikke mindst for os.
Dét at jeg var glad gjorde også at min mand var glad.
Jeg glædede mig sådan til at møde Heidi og slappede hurtigt af i hendes selskab og kunne mærke, at hun brændte inderligt for at hjælpe mig og for at være med til at gøre MIN fødsel og perioden op til, til en god oplevelse for både mig og ikke mindst min familie.

Heidi er ligetil, og det er tydeligt at hun brænder for det her. Med hendes enorme varme, tilstedeværelse og ikke mindst store viden om, hvad en fødende kvinde har brug for, følte jeg mig bare rigtig godt tilpas og det samme gjorde min mand. Det betød meget for ham at jeg fik en god oplevelse denne gang.
Heidi havde både bøger, film og alverdens artikler med til os, som både min mand og jeg var glade for at læse, på trods af at jeg havde født én gang før, så fik vi et helt andet billede af hvad det er en kvinde har brug for under en fødsel.

Jeg følte mig tryg ved både Heidi og tanken om den kommende fødsel og var mest af alt spændt på om Heidi nåede at komme med til fødslen, da hun boede i Aalborg og vi i Aarhus. Men vi nåede det hele og Heidi fik endda også vendt vores baby inde i maven med sin rebozo, hvilket jeg faktisk ikke troede på kunne lade sig gøre - Jeg kunne godt mærke at det skete, men det var på ingen måde ubehagelig, men meget blidt og nænsomt og lidt hyggeligt.

Efter fødslen følte jeg mig fuldstændig høj og overvældet af glæde over, at jeg nu havde prøvet ”EN RIGTIG FØDSEL” og JEG gjorde det sgu, – både min mand og jeg var meget lykkelige og stolte over at vi havde Heidi med.

Jeg kom igennem en fødsel uden nogle former for smertelindring, andet end min varmepude og min mands og Heidis kyndige og kompetente hænder, en masse varme, nærvær, støtte og en pilatesbold som Heidi havde medbragt.
På trods af at jeg blev sat i gang ved at tage fostervandet, havde jeg en rigtig god oplevelse på fødestuen hvor der bare var, min mand, Heidi og jeg – og hvilket lille skønt team vi blev, det gik faktisk hen og blev ret hyggeligt for os alle tre og jeg følte at JEG var med i hele processen var A-Z.
Heidi var vores ekstra talerør til jordmoderen og hjalp til og guidede mig stille og roligt under hele fødslen.

At have Heidi med til vores lille søns fødsel er en af de bedste investeringer jeg har gjort for mig selv og det har betydet meget for vores familie.

Jeg kan varmt anbefale Heidi, hun har ikke mindst nogle helt fantastiske hænder og en viden som hun let og tydeligt formidler videre, hun har også et kæmpe drive og nærvær, som smitter. Jeg følte mig i centrum fra dag et. Heidi var god til at fornemme hvor vi som familie og par var henne og fik et rigtig godt samarbejde med min mand, hvilket betød ALT for mig. Der er ikke noget Heidi er for god til og hun får en til at føle sig tryg og i gode hænder.

Heidi, er den største gave man kan give sig selv som fødende kvinde og ikke mindst par – Kære Heidi tusind tak fordi det blev dig og fordi du var med til at gøre fødslen af vores lille søn til en fantastisk oplevelse - du vil altid have en særlig plads i vores hjerter.

Kærlig hilsen
William og Clara


Selia
Da jeg vandt behandling af Heidi på Facebook, havde jeg aldrig i min vildeste fantasi troet, at vi skulle gå så meget igennem sammen som vi gjorde.
Udover, at hun gav mig lækre rebozo-behandlinger og visualiseringsøvelser, så tog hun med til ALLE de samtaler og undersøgelser jeg blev indkaldt til - både på sygehus og ved jordemoder.
På trods af tidligere akut sectio, ønskede min kæreste og jeg en rolig hjemmefødsel denne gang.

Vi gik meget igennem for at "få lov", og Heidi var en klippe og mit talerør hele vejen igennem - helt indtil, jeg ikke kunne klare mere pres fra systemet og flere nederlag.
Selvom det endte med fremskyndet planlagt sectio denne gang, har jeg været ovenud taknemmelig for forløbet med Heidi.
Selv efter fødslen kom hun på besøg et par gange og hjalp mit bækken, vores datters spændinger og med at bearbejde hele forløbet.
Tak er kun et fattigt ord!

Maibritt
Jeg havde en rigtig god oplevelse.
De indledende møder og behandling sad lige i skabet. Jeg satte pris på, at der var afsat god tid og oplevede en oprigtig interesse i mig og min situation.
Selv om du ankom lidt sent til fødslen, så manglede jeg ikke din tilstedeværelse. Jeg satte til gengæld pris på, at du blev bagefter og lige sikrede at amning kørte og at Mikkel var OK.
De efterfølgende besøg og behandling var en rigtig god måde at afslutte på. Igen var der afsat god tid og du var omhyggelig.

Kristina
Kære Heidi,
Da jeg stod med en positiv graviditetstest og dermed ventede vores andet barn, kom tankerne omkring oplevelsen af vores første datters fødsel til at myldrende rundt i hovedet på mig. Graviditeten, fødslen og tiden derefter med vores første barn var utryg, fyldt af frustration og ængstelse. Det havde været en evig kamp med systemet og vi stod tilbage med en sorg over vores start på familielivet.
Vi havde en følelse af at være blevet svigtet af systemet og nu, med en ny graviditet, en ængstelse over endnu engang at skulle samarbejde med dem om håbet på at det kunne blive anderledes denne gang.
Jeg tænkte først at løsningen denne gang måtte være mere fødselsforberedelse, men da jeg kiggede rundt på tilbuddene fandt jeg ikke noget der føles rigtig. Det var ikke vejrtrækningsøvelser, visualiseringer med videre, som vi følte at vi manglede. Min kæreste havde talt meget om at han ville ønske at han havde sagt fra under fødslen af vores datter. Han vidste bare ikke hvordan eller hvad han skulle bede om, og ingen havde inddraget ham undervejs.
At kunne tilvælge en, der aktivt ville følge os og støtte os gennem hele forløbet blev svaret.
Du gav mig plads til at sørge over min første graviditet og fødsel, og lyttede til den sårbarhed jeg følte ved endnu engang at være gravid. Tålmodigt lyttede du igen og igen. Det gav ro til at glæde mig over denne graviditet. Du hjalp os med at være opmærksom på alle de valgmuligheder en graviditet og fødsel byder, og guidede os godt igennem det hele, så vi fik bragt vores spørgsmål op for jordemødrene. Vi havde brug for støtte i vores dialog med fagpersonalet, og det gav du os. I en hektisk hverdag, har du været en kompetent tovholder for vores fødselsønsker og fået sat mange gode snakke i gang mellem os om vores drømme for denne fødsel.
Under graviditeten spøgte vores store datters medfødte sygdom endnu engang, og det fyldte til tider meget. Sårbarheden over at invitere endnu et lille menneske ind i vores tilværelse fyldte. Turde vi glæde os? Hvad nu hvis det gentog sig? Du gav os plads til at tale om det, og du har delt personlige erfaringer fra din søns sygdomsforløb med os, som vi har været taknemmelige over at kunne tage med os.
Jeg vågnede endelig en nat med begyndende veer. Den følgende morgen var jeg til kontrol på sygehuset – og efter 7 timer siddende på en stol, til lyden af byggestøj, var alle tegn på snarlig fødsel væk. Jeg var så ked af det og dybt frustreret. Jeg havde svært ved at ryste alle de negative følelser af mig. Jeg var udmattet af dagen, skældte ud og ønskede mindst af alt at gå i fødsel nu – men dagene gik jo og det tyngede. Da vi talte sammen den følgende dag, hvor der endnu ikke var sket yderligere, sprang du fluks i bilen og kom hjem til os. Du hjalp mig med atter at finde fokus og tro på vores ønsker for fødslen. Du var tålmodig med omsorg, akupressur og rebozo – og veerne kom!
Da veerne endelig kom, følte jeg mig tryg, rolig og glædede mig over snart at skulle møde vores barn. Jeg tullede rundt i vores hjem, brugte de stillinger vi havde talt om og oplevede derfor ikke veerne sønderlig smertelige. Jeg ringede derfor så sent til dig at du først kom frem kort tid efter vores søn var født og jordmoderen nåede kun lige ind af døren. Det gjorde dog slet ikke spor, alt var så roligt og trygt for os begge to. Du tog billeder, hjalp med amningen og bagte boller – det var helt perfekt.
Kære Heidi, du er en yderste kompetent og hjertevarm person. Du har været vores sikkerhedsnet og guide. Du har bragt os mod og styrke til aktivt at forme vores fødselsoplevelse. Du var med til at give os en god, tryg start på familielivet og for det er vi dig altid taknemlige! Vi håber at mange andre familier fremadrettet også får glæde af din støtte.

Læs flere anmeldelser her

Jeg er der for dig