Velkommen til min hjemmeside

Anmeldelser

Mor far og barn tak til doula

spiralClaraspiral

Efter en lang og traumatiserende 1. gangs fødsel med 5 forskellige jordmødre, én studerende, igangsættelse, ve-drop, epidural, bistik, akupunktur og jeg skal gi dig, havde vi på ingen måde en god fødselsoplevelse, og jeg havde ikke en følelse af at føle mig hverken stolt eller sej, efter at have leveret et lille vidunder til verden.
Min datter var fantastisk, men både min mand og jeg var faktisk ret meget i chok, over forløbet, underbemanding på stuen, samt en jordmoder der til sidst i forløbet var meget grænseoverskridende og tog helt fejl af mig.

Fødselsoplevelsen fyldte meget i mine tanker og jeg vidste, at hvis vi skulle have et barn til, så skulle omstændighederne omkring fødslen være noget helt andet. Jeg var faktisk ikke særlig motiveret for at få barn nr. 2, da tanken om endnu en ”træls” fødsel, ikke ligefrem hev i mig, men efter 3,5 år tog jeg mig sammen.
Jeg blev gravid igen og da jeg var et par måneder henne, begyndte jeg at undersøge om en doula kunne være noget for os og fik fat i Heidi.
Efter min snak med Heidi over telefonen, hvor jeg blandt andet spurgte ind til hvordan man vidste om en doula kunne være noget for én, og mærkede efter om der var kemi og vi talte mit seneste fødselsforløb igennem og hvad jeg selv havde gjort af tanker, kunne jeg hurtigt mærke, at det var det helt rigtige for mig og ikke mindst for os.
Dét at jeg var glad gjorde også at min mand var glad.
Jeg glædede mig sådan til at møde Heidi og slappede hurtigt af i hendes selskab og kunne mærke, at hun brændte inderligt for at hjælpe mig og for at være med til at gøre MIN fødsel og perioden op til, til en god oplevelse for både mig og ikke mindst min familie.

Heidi er ligetil, og det er tydeligt at hun brænder for det her. Med hendes enorme varme, tilstedeværelse og ikke mindst store viden om, hvad en fødende kvinde har brug for, følte jeg mig bare rigtig godt tilpas og det samme gjorde min mand. Det betød meget for ham at jeg fik en god oplevelse denne gang.
Heidi havde både bøger, film og alverdens artikler med til os, som både min mand og jeg var glade for at læse, på trods af at jeg havde født én gang før, så fik vi et helt andet billede af hvad det er en kvinde har brug for under en fødsel.

Jeg følte mig tryg ved både Heidi og tanken om den kommende fødsel og var mest af alt spændt på om Heidi nåede at komme med til fødslen, da hun boede i Aalborg og vi i Aarhus. Men vi nåede det hele og Heidi fik endda også vendt vores baby inde i maven med sin rebozo, hvilket jeg faktisk ikke troede på kunne lade sig gøre - Jeg kunne godt mærke at det skete, men det var på ingen måde ubehagelig, men meget blidt og nænsomt og lidt hyggeligt.

Efter fødslen følte jeg mig fuldstændig høj og overvældet af glæde over, at jeg nu havde prøvet ”EN RIGTIG FØDSEL” og JEG gjorde det sgu, – både min mand og jeg var meget lykkelige og stolte over at vi havde Heidi med.

Jeg kom igennem en fødsel uden nogle former for smertelindring, andet end min varmepude og min mands og Heidis kyndige og kompetente hænder, en masse varme, nærvær, støtte og en pilatesbold som Heidi havde medbragt.
På trods af at jeg blev sat i gang ved at tage fostervandet, havde jeg en rigtig god oplevelse på fødestuen hvor der bare var, min mand, Heidi og jeg – og hvilket lille skønt team vi blev, det gik faktisk hen og blev ret hyggeligt for os alle tre og jeg følte at JEG var med i hele processen var A-Z.
Heidi var vores ekstra talerør til jordmoderen og hjalp til og guidede mig stille og roligt under hele fødslen.

At have Heidi med til vores lille søns fødsel er en af de bedste investeringer jeg har gjort for mig selv og det har betydet meget for vores familie.

Jeg kan varmt anbefale Heidi, hun har ikke mindst nogle helt fantastiske hænder og en viden som hun let og tydeligt formidler videre, hun har også et kæmpe drive og nærvær, som smitter. Jeg følte mig i centrum fra dag et. Heidi var god til at fornemme hvor vi som familie og par var henne og fik et rigtig godt samarbejde med min mand, hvilket betød ALT for mig. Der er ikke noget Heidi er for god til og hun får en til at føle sig tryg og i gode hænder.

Heidi, er den største gave man kan give sig selv som fødende kvinde og ikke mindst par – Kære Heidi tusind tak fordi det blev dig og fordi du var med til at gøre fødslen af vores lille søn til en fantastisk oplevelse - du vil altid have en særlig plads i vores hjerter.

Kærlig hilsen
William og Clara

Doula støtte guide fødsel

spiralKristinaspiral

Kære Heidi,
Da jeg stod med en positiv graviditetstest og dermed ventede vores andet barn, kom tankerne omkring oplevelsen af vores første datters fødsel til at myldrende rundt i hovedet på mig. Graviditeten, fødslen og tiden derefter med vores første barn var utryg, fyldt af frustration og ængstelse. Det havde været en evig kamp med systemet og vi stod tilbage med en sorg over vores start på familielivet.
Vi havde en følelse af at være blevet svigtet af systemet og nu, med en ny graviditet, en ængstelse over endnu engang at skulle samarbejde med dem om håbet på at det kunne blive anderledes denne gang.
Jeg tænkte først at løsningen denne gang måtte være mere fødselsforberedelse, men da jeg kiggede rundt på tilbuddene fandt jeg ikke noget der føles rigtig. Det var ikke vejrtrækningsøvelser, visualiseringer med videre, som vi følte at vi manglede. Min kæreste havde talt meget om at han ville ønske at han havde sagt fra under fødslen af vores datter. Han vidste bare ikke hvordan eller hvad han skulle bede om, og ingen havde inddraget ham undervejs.
At kunne tilvælge en, der aktivt ville følge os og støtte os gennem hele forløbet blev svaret.
Du gav mig plads til at sørge over min første graviditet og fødsel, og lyttede til den sårbarhed jeg følte ved endnu engang at være gravid. Tålmodigt lyttede du igen og igen. Det gav ro til at glæde mig over denne graviditet. Du hjalp os med at være opmærksom på alle de valgmuligheder en graviditet og fødsel byder, og guidede os godt igennem det hele, så vi fik bragt vores spørgsmål op for jordemødrene. Vi havde brug for støtte i vores dialog med fagpersonalet, og det gav du os. I en hektisk hverdag, har du været en kompetent tovholder for vores fødselsønsker og fået sat mange gode snakke i gang mellem os om vores drømme for denne fødsel.
Under graviditeten spøgte vores store datters medfødte sygdom endnu engang, og det fyldte til tider meget. Sårbarheden over at invitere endnu et lille menneske ind i vores tilværelse fyldte. Turde vi glæde os? Hvad nu hvis det gentog sig? Du gav os plads til at tale om det, og du har delt personlige erfaringer fra din søns sygdomsforløb med os, som vi har været taknemmelige over at kunne tage med os.
Jeg vågnede endelig en nat med begyndende veer. Den følgende morgen var jeg til kontrol på sygehuset – og efter 7 timer siddende på en stol, til lyden af byggestøj, var alle tegn på snarlig fødsel væk. Jeg var så ked af det og dybt frustreret. Jeg havde svært ved at ryste alle de negative følelser af mig. Jeg var udmattet af dagen, skældte ud og ønskede mindst af alt at gå i fødsel nu – men dagene gik jo og det tyngede. Da vi talte sammen den følgende dag, hvor der endnu ikke var sket yderligere, sprang du fluks i bilen og kom hjem til os. Du hjalp mig med atter at finde fokus og tro på vores ønsker for fødslen. Du var tålmodig med omsorg, akupressur og rebozo – og veerne kom!
Da veerne endelig kom, følte jeg mig tryg, rolig og glædede mig over snart at skulle møde vores barn. Jeg tullede rundt i vores hjem, brugte de stillinger vi havde talt om og oplevede derfor ikke veerne sønderlig smertelige. Jeg ringede derfor så sent til dig at du først kom frem kort tid efter vores søn var født og jordmoderen nåede kun lige ind af døren. Det gjorde dog slet ikke spor, alt var så roligt og trygt for os begge to. Du tog billeder, hjalp med amningen og bagte boller – det var helt perfekt.
Kære Heidi, du er en yderste kompetent og hjertevarm person. Du har været vores sikkerhedsnet og guide. Du har bragt os mod og styrke til aktivt at forme vores fødselsoplevelse. Du var med til at give os en god, tryg start på familielivet og for det er vi dig altid taknemlige! Vi håber at mange andre familier fremadrettet også får glæde af din støtte.

spiralKristinespiral

Det var en god beslutning
Jeg gik med rigtig mange tanker, da jeg fandt ud af jeg var gravid med vores andet barn. Jeg havde en dårlig oplevelse fra min første fødsel. En lang sej kamp med både ve-drop, bistik og lattergas. Jeg følte ikke jeg var til stede i min egen krop. Selvom man ikke ved hvad man går ind til som førstegangs fødende, så var det bare langt fra, hvad jeg havde forventet. Jeg tog derfor kontakt til Heidi. Jeg havde brug for, at der var en hos mig 100 % under fødslen og som kunne guide mig igennem mine veer. Jeg ville føle mig tryg den her gang og tænkte, at det kunne en Doula hjælpe med.

Da jeg snakkede med Heidi første gang, var det ligesom om der faldt en helt anden ro over mig. Jeg blev overbevist om, at det her nok skulle lykkedes og at jeg rent faktisk godt kunne få en god fødsel. Heidi hjalp mig med få øvelser til at finde min indre ro. Jeg fandt også ud af, hvor god jeg egentlig var til at kontrollere min vejrtrækning.

Mine veer startede om eftermiddagen og her ringede jeg til Heidi. Hun sagde, at det var nu jeg skulle lære mine veer at kende. Det gav god mening for mig og jeg følte jeg håndterede mine veer rigtig godt. Heidi kom hjem til mig ved en 20.30 tiden. Her gik vi straks i gang med rebozo og veerne tog til. Heidi var så god til at læse mine signaler og gjorde alt hvad jeg havde brug for. Hun sørgede også for, at jeg blev i min ”fødebobbel”. Da veerne begyndte at blive kraftige, tog vi afsted til sygehuset.

Heidi var virkelig en god støtte under hele fødslen. Det er svært at forklare, men hun var der for mig. Da jeg nærmede mig pressefasen, var Heidi rigtig god til at motivere mig videre i forløbet. Jeg fødte min datter i vand og havde en rigtig god oplevelse!

Det var den helt rigtige beslutning for mig at vælge en Doula. Jeg var bare så heldig, at det var Heidi der blev min. Jeg er meget taknemlig for det Heidi har gjort for mig. Det var det hele værd og jeg vil varmt anbefale hende til andre.

En hjertens tak til dig Heidi!